Van thuiswerken naar thuis zitten…

Rosalie de Jonge

Corona… Allemaal hebben we ermee te maken. Het is nog steeds het gesprek van de dag en ik denk dat dit ook nog wel even zo zal blijven…

Een tijdje geleden schreef ik een blog over thuiswerken. De hele situatie was nog nieuw en we roeiden met de riemen die we hadden. Het was even wennen maar langzaamaan kregen we allemaal ons nieuwe ritme onder de knie en ging het werken met elkaar op afstand steeds beter. We gingen er met zijn allen tegenaan om hier samen doorheen te komen.

In korte tijd is er veel veranderd en helaas merken we dat ook in de reclamewereld. Evenementen mogen niet doorgaan en veel bedrijven hebben het zwaar. Niemand weet hoelang dit aanhoudt en dit maakt de toekomst, voor veel van ons, heel onzeker. De reclamewereld is sowieso een grillige en onzekere wereld maar nu is het koffiedik kijken.

Ook ik kreeg te horen dat ik helaas door alle omstandigheden niet langer kan blijven werken bij Mooi Creatie.

Een korte periode waarin ik heel veel heb mogen leren over een vak waar ik bijna nog niks van wist. 12,5 jaar werkte ik in de mode. Ik deed de styling en de etalages en ging van een fysieke baan naar een kantoorbaan. Ik verwachtte dat ik er erg aan zou moeten wennen maar niets was minder waar. Met open armen werd ik ontvangen en ik kwam terecht in een warm bad, hoe mooi is dat?

Naast dat ik bij Mooi Creatie werkte zette ik met 2 oud-collega’s als hobby een winkeltje op. Ook daar kregen we te maken met corona en gingen we niet in april open maar eind mei. Juist nu worden we als beginnend ondernemers met open armen ontvangen en krijgen we alleen maar enthousiaste en positieve reacties.

De stoute schoenen aantrekken… dat is wat ik het laatste jaar gedaan heb.

Door een open sollicitatie in de vorm van een spontaan kort mailtje kwam ik bij Mooi Creatie terecht. Helaas komt hier nu een eind aan, maar hoe mooi zal het zijn dat ik van de nood een deugd zou kunnen maken.

Misschien worden dromen werkelijkheid en krijg ik juist dankzij de corona de mogelijkheid om deze te gaan verwezenlijken.

Nieuwe rondes nieuwe kansen, kijken naar de mogelijkheden en met frisse moed ertegenaan. Dit is wat ik ga doen. Ik ga proberen om de winkel uit te breiden met stylingadvies en dat doen waar ik jarenlang ervaring mee heb, het stylen van winkels en hun etalages. Hopelijk maakt dat het wachten tot je de winkel in mag wat leuker!!!

Het leven is een feest, je moet alleen zelf de slingers ophangen!

3 reacties

  1. Mooi stukje! Door te denken in kansen en mogelijkheden creëer je positiviteit voor jezelf en je omgeving. Na omvallen komt opstaan. Roos je bent een topper!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *