Ik heb er zin in! Stage bij Mooi Creatie

Iris Mulder

Stiekem zijn we er al vanaf het eerste jaar mee bezig. Op zoek naar je eigen kwaliteiten om te kijken welke stage bij je past. Van beginnende student met vrij weinig kennis over het vakgebied, kom je tijdens je studie achter kwaliteiten die je tijdens je stage kunt verbeteren. En vooral hoop je ook nieuwe dingen te leren in de praktijk.

Maar wat zoek ik in een stagebedrijf? Van welke bedrijven denk ik iets te kunnen leren en waar kan ik mijn kwaliteiten ontwikkelen? Ben ik geschikt voor een groot bedrijf of een klein bedrijf? Werk ik graag met de computer of toch liever met de hand?

Een aantal vragen die bij mij naar boven kwamen bij het horen van het woord stage. Dit is de eerste keer dat ik stage ga lopen en het is daarbij best lastig als je meerdere dingen leuk vindt en ook veel nieuwe dingen wil leren uit de praktijk.

“Het wordt een avontuur waarbij we hopelijk veel van elkaar kunnen leren en niet te vergeten plezier hebben in wat we doen.”

Ik ben gestart met het maken van een lijst met de dingen die ik juist wel en niet zocht in een stage. Tijdens mijn studie ben ik erachter gekomen dat ik het fijn vind om ambachtelijk werk en digitaal werk met elkaar te combineren. Lekker met de hand werken om het vervolgens te digitaliseren op mijn eigen manier. Ook zou ik graag meer zelfvertrouwen in mijn werk en het presenteren ervan willen ontwikkelen. De vertaalslag van concept naar ontwerp hoop ik ook te verbeteren. Ik houd van afwisseling en experimenteren, nieuwe dingen uitproberen. Aan de hand van deze leerdoelen ben ik op zoek gegaan naar stagebureaus die aan mijn leerdoelen zouden kunnen voldoen.

Mijn sollicitatiegesprek was niet de eerste keer dat ik kennis maakte met Mooi Creatie. In het derde jaar van mijn studie, presenteerden Bas en Ewald Mooi Creatie aan mij en mijn medestudenten aan de academie. De manier waarop ze daarover vertelden en over de wijze hoe ze te werk gaan sprak me erg aan. Ik zag het voor me als een gezellige studio. Als een atelier waar creatieve processen ontstaan rond de tafel en waarbij betrokkenheid belangrijk is om het resultaat nog beter te kunnen maken. Een klein bedrijf waar ik me nu en op dat moment wel thuis zou kunnen voelen. Een bedrijf waar ik mijn leerdoelen kan waarmaken.

Ik heb er zin in!

Iris Mulder 4de jaars student Graphic Design Artez Zwolle

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *